4 Ιουν 2014

2011-2013 Tsounami Fukushima ΙΑΠΩΝΙΑ 19.000 NEKPOI (KyrAgel)


ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ

Στην Ιαπωνία μετά της τεράστιες καταστροφές σε έμψυχο και άψυχο υλικό ένα δράμα εξελίσσετε με το Πυρηνικό εργοστάσιο της φουκοσιμα και ας ελπίσουμε ότι θα λυθεί το πρόβλημα γιατί η μη λύση του θα έχει Παγκόσμιες συνέπειες. Παντός το παράδειγμα της Φουκοσιμα απέδειξε ότι τα πυρηνικά εργοστάσια είναι «ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ ΖΗΜΙΑ» Γι αυτό πρέπει να σταματήσουν σιγά-σιγά όλα.


Φονικές ποσότητες ακτινοβολίας γύρο από το Πυρηνικό εργοστάσιο

Μετασεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Φόβοι για πυρηνική καταστροφή στον σταθµό της Φουκουσίµα εκφράζονται καθώς τα προβλήµατα πολλαπλασιάζονται και η απουσία προόδου είναι απογοητευτική. Το κέλυφος του αντιδραστήρα 3 ενδέχεται να µην είναι πλέον στεγανό και δηµιουργείται το εφιαλτικό σενάριο της τήξης του πυρήνα του και των υλικών που τον περιβάλλουν – κάτι που θα προκαλούσε τεράστια έκλυση ραδιενέργειας. Στο µεταξύ, εσφαλµένοι υπολογισµοί των επιπέδων της ραδιενέργειας προκάλεσαν χθες πανικό, ενώ οι εργάτες, οι πυροσβέστες και οι στρατιωτικοί που έχουν σταλεί για να ψυχράνουν τους αντιδραστήρες τσαλαβουτούν κυριολεκτικά σε ραδιενεργό νερό χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισµό.
Η χθεσινή ηµέρα ξεκίνησε µε αξιωµατούχους της Ηλεκτρικής Εταιρείας του Τόκιο (TEPCO) που εκµεταλλεύεται τον αντιδραστήρα να ανακοινώνουν ότι η ραδιενέργεια που διαρρέει από τον αντιδραστήρια2 είναι 10 εκατοµµύρια φορέςπάνω από το φυσιολογικό, γεγονός που ανάγκασε τα συνεργεία να αποµακρυνθούν. Η ποσότητα αυτή, πάνω από 1.000 µιλισιβέρτ την ώρα (όταν το όριο ασφαλείας στην Ιαπωνία είναι 250 µιλισιβέρτ το χρόνο), είναι αρκετή για να προκαλέσει αιµορραγία µε µία µόνο δόση. Οµως το βράδυ αξιωµατούχοι δήλωναν ότι ο τεράστιος αριθµός οφειλόταν σε λάθος υπολογισµό και ζήτησαν συγγνώµη. Λίγες ώρες αργότερα, ανακοινώθηκε πως τα επίπεδα της ραδιενέργειας είναι 100.000 φορές πάνω από το φυσιολογικό – χαµηλότερα από τα πρώτα, όµως και πάλι πολύ υψηλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: